Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

March 29, 2013

Homemade Popcorn

Selamat bercuti buat semua warga pendidik serta murid-murid kesayangan cikgu. Buat anak murid cikgu kelas 3kaa.. 3a dan 3c, dalam keseronokan bercuti ni jangan lupa siapkan kerja sekolah yg cikgu beri tu ye.

Masih lagi dalam mood cuti, tapi masih lagi update blog dan satu lagi yang terkini ialah VLE FROG (Program baru tahun 2013) - ia hanya digunakan dalam kalangan warga SMK telok datok sahaja.

Ok la.. Sambil-sambil update blog &VLE, sempat juga buat popcorn @ bertih jagung buatan sendiri. Bukannya susah sangat pun. Yang seronokknya bila anak-anak kagum tgk emak dia ni boleh masak macam-macam.

Ni resepi & cara buatnya:
1/2  cawan jagung
1/2 cawan minyak masak
Caranya :
Panaskan minyak dlm kuali. Guna api kecil. Setelah itu, masukkan jagung dan tutup. Biar bunyi letup-letup tu sampai dia senyap. Keluarkan. Dah siap. Lepas tu sira gula ye.

Caranya :
1/2 cawan gula dicairkan dlm kuali... Sampai betul-betul cair. Masukkan 2 camb mentega. Gaul sehingga ia cair. Lepastu masukkan popcorn tadi dlm kuali. Kacau sebati... Dah siap.

March 17, 2013

Menyusuri Sungai Langat

Seawal 10.00 pagi beriadah bersama keluarga... Dekat dengan rumah...

March 15, 2013

Petua insan berjaya

Watch "Ustaz Kazim Elias - Kan Seronok" on YouTube



Selalulah memberi keseronokan kepada orang lain.
Memudahkan urusan mereka dan...
Jangan sesekali membuat orang lain merasa susah hati..

kerana..

apa yang akan bawa bersama untuk bertemu Allah swt nanti hanyalah catatan amalan yang dilakukan semasa hidupnya.

:)

March 10, 2013

Pengurusan bengkel elektrik

Sabtu , 9.3.13 - mengecat dinding & memasang langsir.
Add caption

March 07, 2013

Bengkel lama... Diceriakan...

Doa belajar ditampal di papan putih sebagai motivasi kepada murid untuk memulakan pembelajaran.
Semoga anak-anak didikku di rahmati Allah..dan permudahkan segala urusanku di dunia ini.
papan putih dihiasi dengan doa belajar
20130308_121217.jpg
panel alatan tangan untuk elektronik dilengkapkan
 

Melabel alatan tangan bengkel elektronik

Proses kerja pengurusan bengkel :
1. Mengira alatan tangan yang baik dan rosak (penyelenggaraan).
2. Melengkapkan semula panel alatan.
3. Melabel alatan mengikut warna kumpulan.
4. Catat dalam buku alatan bengkel.

March 04, 2013

Majlis Penyampaian Watikah Pengawas SMK Telok Datok 2013

Perhimpunan isnin 4.3.13