Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

February 21, 2014

Contoh projek rekacipta 2014

Projek ini mempunyai 3 fungsi iaitu penyimpanan, peragaan dan pengasingan. Selain itu, bahagian penyimpanan ditambah dengan elektronik berfungsi sebagai keselamatan. ( bunyi buzer apabila laci dibuka).


KLIK UNTUK GAMBAR-GAMBAR LAIN 


Gabungan projek kayu dan elektronik.. Bekas serbaguna
Bahagian penyusunan dan pengasingan
Bahagian peragaan dan penyimpanan yang mempunyai ciri keselamatan
Projek elektronik (buzer berfungsi sebagai keselamatan

4 comments:

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum cikgu. Singgah di sini dan follow. Jemput ke blog saya juga ya. Terima kasih.

Satu idea yang baik untuk dikongsikan bersama.

Nur Hanizah said...

Assalamualaikum..cikgu,saya sedang dalam proses membuat kerja kayu tingkatan 3..namun,saya kekurangan kayu dan cikgu khb saya meminta saya mencari kayu itu sendiri kerana kehabisan kayu.Cikgu..dimanakah kedai yang menjual kayu tersebut dan apakah nama kayu tersebut? saya harap cikgu sudi bantu saya..sekian terima kasih

Norliza said...

Waalaikum salam.. Tetamu istimewa & nur hanizah..

Nur hanizah.. Kamu boleh beli kayu yang bersaiz paling kecil iaitu 10 x 30 x 2m panjangnya dari kedai kayu (yg ada jual pasir) @ mana2 kedai hardware.. Harga kayu ni pun tak lah mahal. Lebih kurang rm3 je. @ mungkin ada byk saiz yg boleh kamu pilih.. Untuk jimat.. Kamu boleh gunakan bahan terbuang spt tin2 susu dsb..

Tak perlu modal yg besar. Kamu boleh guna semua bahan yg telah dipelajari sejak t1 utk projek rekacipta.. Tentu lebih kreatif..

Harap jwpn ni dapat membantu.

Tqvm

Hafizah said...

Assalamualaikum, Cikgu Saya nak buat rekacipta F3 ... Boleh x saya nak minta jenis kayu and Saiz Kayu ... Cikgu punya tu nampak Menarik ...