February 27, 2011

Seronoknya Update Blog

Selalunya.. saya masukan bahan p-p dalam blog ni dan jarang sekali bercerita dalam blog sendiri.. Terima kasihlah kepada yang sudi menjengah ke blog ni, mungkin ingin mencari bahan atau apa-apa je.
Bagi saya, buat blog ni bukanlah perkara yang sia-sia.. ianya macam koleksi peribadi la..
Andailah suatu masa nanti, saya kena bertukar sekolah, laptop rosak, pendrive hilang dan segalanya yang mungkin.. (insyaallah tak berlaku).. .. sekurang-kurang ada simpanan peribadi dalam blog ni..

Bagi yang baru nak bermula buat blog.. buatlah betul-betul.. mungkin ia juga boleh dijadikan pendapatan sampingan. Saya ni pun bukannya pandai sangat.. cuma suka cuba-cuba je.. Lagipun kemudahan tu ada, jadi apalah salahnya berblog dari buang masa kat fb (pendapat peribadi).

Bercerita tentang kerja, memang tak seronok sangat.. tapi bila kita jadikan kerja sebagai hobi, memang best.
Buatlah apa-apa yang kita suka, asalkan bahagia. Carilah hobi yang bermakna, dan jangan cari masalah.. tapi carilah penyelesaiannya.

:)

4 comments:

roslaini saad said...

cikgu terima kasih...saya tumpang download bahan dari blog ni..harap diizinkan...idea cikgu bagus..saya tak sempat simpan beberapa hasil kajian saya..tahu-tahu dah hilang dari pen drive

Norliza said...

betul..betul.. banyak kejadian-kejadian yang mungkin tidak disangka.. apalah salahnya dikongsi dengan orang lain jika ianya mendatangkan kebaikan..dan memudahkan kita..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

Selamat berblog.

Blog, dalam pengertian yang terbuka, saya anggap sebagai wahana untuk berkongsi maklumat, pengetahuan, bahan, cerita dan ruang untuk komunikasi. Blog adalah sisi lain untuk melihat ‘dunia’.

Norliza said...

tak semua tahu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...