BAB
|
TAJUK
|
SOALAN
|
1
|
ORGANISASI BENGKEL DAN
KESELAMATAN
|
|
2
|
REKA BENTUK DAN PENGHASILAN PROJEK
(TINGKATAN 1)
|
- Lakaran reka bentuk merujuk pernyatan
masalah.
|
REKA BENTUK DAN PENGHASILAN PROJEK
(TINGKATAN 2)
|
- Alatan tangan
- Proses kerja penghasilan projek (mengukur,
menanda dan memotong)
|
3
|
REKACIPTA
(TINGKATAN 3)
|
- Jenis bahan dan kesesuaian penggunaanya
- Menghasilkan projek rekacipta
|
4
|
ELEKTRIK (TINGKATAN 1)
|
- 3 jenis wayar
- alatan tangan dari segi fungsi.
- Pendawaian plag 3 pin secara sistematik.
|
ELEKTRIK (TINGKATAN 3)
|
- Membaca meter kWj
- Mengira kos penggunaan tenaga elektrik
|
5
|
ELEKTRONIK (TINGKATAN 2)
|
- Simbol komponen elektonik
- Menterjemah lukisan skematik kepada lukisan
bergambar.
|
ELEKTRONIK (TINGKATAN 3)
|
- Komponen elektronik
- Fungsi komponen elektronik
- Membentuk semua kaki komponen, memasang
semua komponen dan
- Memateri semua kaki komponen berpandukan
lukisan bergambar
|
6
|
LUKISAN TEKNIK (TINGKATAN 2)
|
- Alatan tangan lukisan teknik
- Melukis unjuran ortografik
|
7
|
PAIP (TINGKATAN 1)
|
- 3 jenis perangkap.
- fungsi perangkap
- Penyelenggraan perangkap secara sistematik.
|
8
|
MASAKAN (TINGKATAN 2)
|
- Jenis-jenis minuman
- Bahan-bahan yang sesuai untuk jenis minuman
- Menyediakan minuman berkhasiat /
menyegarkan.
|
9
|
JAHITAN
(TINGKATAN 1)
|
- bahagian mesin jahit
- fungsi bahagian mesin jahit
- Menjahit pada bahagian lurus, berpenjuru dan
melengkung.
|
10
|
TEMPAT KEDIAMAN (TINGKATAN 3)
|
- Jenis pembersihan
- Pembersihan ruang-ruang kediaman menggunakan
alat dan agen yang betul
|
11
|
TANAMAN HIASAN (TINGKATAN 1)
|
- Keratan batang
- Nisbah campuran medium semaian
- Menyemai keratan batang dalam medium semaian
|
TANAMAN HIASAN (TINGKATAN 2)
|
- Ciri tanaman hiasan dalam bekas yang sesuai
untuk pemasuan semula.
- Pemasuan semula tanaman hiasan.
|
|
ELEKTIF - ERT
|
|
|
|
|
12
|
PEMAKANAN DAN PENGURUSAN
SAJIAN
(TINGKATAN 1)
|
- Prinsip memasak
- Aplikasi Memasak dengan haba lembap dan haba
kering
|
PEMAKANAN DAN PENGURUSAN
SAJIAN
(TINGKATAN 2)
|
- Faktor utama merancang menu untuk makanan
bekal
- Membungkus makanan bekal menggunakan daun
pisang atau kertas lilin.
|
13
|
BATER
(TINGKATAN 1)
|
- Jenis-jenis bater
- Pengertian bater
|
14
|
KUIH TEMPATAN
(TINGKATAN 1)
|
- Aplikasi memasak kuih tempatan dengan kaedah
mengukus
|
15
|
PAKAIAN
(TINGKATAN 1)
|
- Prinsip pemilihan pakaian
- Menjelaskan pemilihan stail dan corak pakaian dengan bentuk badan.
|
16
|
JAHITAN
(TINGKATAN 1)
|
- Lisu pemadan
- Memanjang atau memendekkan pola skirt
berkasing.
|
JAHITAN
(TINGKATAN 2)
|
- Belah
- Menjahit lengan padanan rata
|
JAHITAN
(TINGKATAN 3)
|
- Jenis hiasan dalam jahitan
- Pengertian kuilting, tampal hias dan tampal
cantum
- Menjahit tampal hias dengan sistematik.
|
17
|
KAEDAH MEMBUAT BISKUT DAN
KEK
(TINGKATAN 3)
|
- Kaedah putar
- Memasak biskut dan kek kaedah putar
|
18
|
PERDAGANGAN DAN KEUSAHAWANAN (TINGKATAN 1)
|
- Jenis perniagaan (Perniagaan runcit, borong
dan antarabangsa)
- Kepentingan perniagaan kepada individu,
masyarakat dan negara.
- Perubahan dalam aktiviti perniagaan dahulu
dan masa kini
- Membanding beza perniagaan dulu dan masa
kini.
- Meramalkan perubahan perniagaan pada masa
akan datang.
|
PERDAGANGAN DAN KEUSAHAWANAN (TINGKATAN 2)
|
- Mengenalpasti ciri Usahawan
- Kelebihan menjadi usahawan berbanding makan
gaji
- Bidang kegiatan usahawan
- Perkaitan kerjaya yang ingin diceburi dengan
bidang keusahawanan
- Membandingkan diri dengan ciri usahawan
|
PERDAGANGAN DAN KEUSAHAWANAN (TINGKATAN 3)
|
- Hak pengguna dan tanggungjawab pengguna
- Kaitan antara hak pengguna dengan tanggungjawab
pengeluar kepada pengguna.
- Bentuk penyelewengan dan akta membantu
pengguna
- Kaitan antara penyelewengan, hak pengguna
dan akta.
- Penilaian tindakan yang perlu diambil
terhadap penyelewengan oleh pengeluar.
|
1 comment:
Terima kasih banyak sangat atas blog ini. Ini sangat membantu saya membuat ulangkajai pt3 KH.
Post a Comment